BMW investeert 300 miljoen euro in Britse Mini-fabrieken

De Duitse autobouwer BMW investeert de komende drie jaar nog eens 250 miljoen pond (315 miljoen euro) in zijn Britse Mini-fabrieken. BMW bevestigde ook nogmaals dat het de mogelijkheid bekijkt om Mini's te laten bouwen in de Nederlandse autofabriek NedCar.

De investeringen in Groot-Brittannië gaan naar de zogenoemde Britse Mini-driehoek: een productievestiging in Oxford, een persfabriek in Swindon en een motorenfabriek in Hams Hall, bij Birmingham. Die driehoek is goed voor circa 5.500 banen. Het geld komt bovenop de vorig jaar aangekondigde investering van 500 miljoen pond.

Volgens de groeistrategie voor de Mini moeten er op middellange termijn tien verschillende modellen zijn.

Nedcar

Door de nieuwe modellen en de verwachte verkoopstijging is er nood aan extra productiecapaciteit bovenop de maximumcapaciteit van de fabriek in Oxford, zegt BMW maandag. 'Onze voorkeursoptie daarvoor is een onderaannemer zo dicht mogelijk bij onze Britse activiteiten. We voeren gesprekken met de autofabriek NedCar in Nederland.'

Die onderaannemer zou het Eindhovense bedrijf VDL worden, zo raakte eerder al bekend.
Het Japanse Mitsubishi, de huidige eigenaar van NedCar, sluit de fabriek net over de Belgisch-Nederlandse grens eind dit jaar. Er werken zowat 1.500 mensen, onder wie ook Belgen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees