Zweedse stad Malmö mag Eurovisiesongfestival verwelkomen

Zweedse stad Malmö mag Eurovisiesongfestival verwelkomen

Foto: EPA

Wie in 2013 naar het Eurovisiesongfestival wil trekken, moet daarvoor naar de Zweedse stad Malmö. De Zweedse zender SVT maakte bekend dat Malmö, en niet de Zweedse hoofdstad Stockholm, het songfestival mag huisvesten.

 De Zweedse zangeres Loreen won op 27 mei 2012 het 57ste Eurovisiesongfestival in Bakoe, Azerbeidzjan. Met haar nummer 'Euphoria' schonk ze haar thuisland Zweden de organisatie van het Songfestival in 2013. Maar welke stad de liedjeswedstrijd mocht huisvesten, daar bestond nog twijfel over. Want zowel Stockholm, Göteborg als Malmö stelden zich daartoe onmiddellijk na de finale kandidaat.

Nadat Göteborg enkele weken geleden afhaakte, maakte de Zweedse tv-zender SVT zondag bekend dat niet de Zweedse hoofdstad Stockholm, maar wel de stad Malmö de eer te beurt valt. 'We kiezen voor de mooie infrastructuur van de Malmö-arena', aldus de STV-organisatie. Goed nieuws voor Malmö, maar een grote ontgoocheling voor de Zweedse hoofdstad.  'We hadden een ijzersterk dossier ingediend en hadden al 3000 hotelkamers geboekt voor die periode, maar er blijft niks over van onze droom', aldus de manager van de Friends Arena uit Stockholm.

Ook Zweedse muziekfans zijn niet bijzonder gelukkig met de beslissing. Ze noemen de concertzaal in Malmö te klein en vrezen dat er te weinig tickets zullen beschikbaar zijn voor de muziekliefhebbers. De Malmö Arena dateert van 2008 en heeft een capaciteit van 15.000 plaatsen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees