Vlaamse kortfilm 'Land of the Heroes' opnieuw in de prijzen

Vlaamse kortfilm 'Land of the Heroes' opnieuw in de prijzen

Foto: rr

De Vlaamse kortfilm "Land of the Heroes" van regisseur Sahim Omar Kalifa heeft het voorbije weekend de Internationale Jury Award voor beste kortfilm gewonnen op het Leben Film Festival in het Duitse Illmenau. Dat heeft productiehuis 'A Team productions' maandag laten weten.
De kortfilm heeft al heel wat prijzen vergaard. Met deze onderscheiding in Duitsland is de prent aan zijn 13de trofee toe. Vorig jaar won de gevierde kortfilm ook al de Prijs van de Internationale Jury op het Internationaal Filmfestival van Berlijn. De film wordt binnenkort nog vertoond in New York, Los Angeles, Praag en Peking.
 
'Land of the Heroes' vertelt het verhaal van een groepje Iraakse kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied onder het regime van Saddam Hoessein. 
 
De film is een  productie van Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe voor productiemaatschappij A Team productions. De belangrijkste rollen zijn voor Ahmed Nisret, Zana Gandi, Adla Bapir, Naima Abdo, Faryal Bozan en Noor Sami.
 
De regisseur, Sahim Omar Kalifa, is momenteel in Irak voor de voorbereidingen van zijn nieuwe kortfilm 'Baghdad Al-Riyadi'.
 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees