Robotkamp groot succes bij kinderen

Robotkamp groot succes bij kinderen

De tweeling Niels en Tine Raes (11) leerde een robotracewagen in elkaar knutselen. Foto: jaa

Schoten -

26 kinderen volgden onlangs een robotkamp. Ze trokken uit vrije wil naar het Sint-Jozefinstituut om er te ervaren dat technisch onderwijs geen slechte keuze is.

De kinderen, allemaal net afgezwaaid van de lagere school, hebben kennis gemaakt met computergestuurde CNC-machines, 3D-computertekenen, elektronica, sensoren en solderen. Elke deelnemer maakte zijn eigen robotracewagen en liet die als apotheose onder toeziend oog van de trotse ouders deelnemen aan een grote race.

‘We hebben twintig kinderen moeten teleurstellen, zo een groot succes was het’, zegt Jan Oostvogels, die mechanica geeft. ‘Het robotkamp krijgt volgend jaar navolging in Mechelen en wellicht nog op meer plaatsen.’

Oostvogels wijst op werkzekerheid en kansen op voortstuderen na richtingen als industriële wetenschappen, elektriciteit-elektronica en elektriciteit-mechanica. Wie na deze school aan studies als industrieel ingenieur en andere richtingen begint - wat perfect kan - heeft 80 procent slaagkans, zo wijzen de cijfers uit.’

De Oostvogels en zijn collega Bart Huyskens vinden het jammer dat er ook nu maar één meisje deelnam aan het robotkamp. Tine Raes (11) vond het leuk en leerrijk, maar kiest volgend schooljaar toch voor ASO. ‘Ik vond het zeker boeiend. Mijn opgedane kennis hier komt straks vast van pas om ma en pa te helpen bij klusjes in huis’, lacht Tine. Tweelingbroer Niels wil zijn technische kennis benutten in zijn droomjob: cameraman.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio