Langdurig werklozen doen ervaring op als postbedeler

Langdurig werklozen doen ervaring op als postbedeler

Zemst ondertekende een overeenkomst met Groep Intro vzw. Foto: kms

Zemst -

Het gemeentebestuur van Zemst laat het gemeentelijk informatieblad bezorgen via Bike & Mail. Hierdoor valt ‘Zemst Info’ iets vroeger in de bus. Maar vooral is het een project met een sociale inslag.

Zemst ondertekende een projectovereenkomst met Groep Intro vzw om het dienstverleningsproject ‘Fietskoerierdienst Bike & Mail’ uit te baten.

‘Bike & Mail is een sociaal-economieproject waarbij langdurig werklozen en kortgeschoolden ingezet worden om drukwerk van openbare besturen en verenigingen te verdelen’, legt schepen van Sociale Zaken Tom Dehaene (CD&V) uit.

‘Bedoeling is de langdurig werklozen op deze manier te laten doorstromen naar de gewone arbeidsmarkt. Dit kadert binnen de actie om werkervaringsjobs te creëren in samenwerking met sociale-economie-initiatieven.’

Sinds vorige maand laat het gemeentebestuur het gemeentelijk informatieblad bezorgen via Bike & Mail. Hierdoor valt ‘Zemst Info’ niet langer op de laatste werkdag van de maand in de bussen, maar meer verspreid over de laatste week van de maand.

Vanaf september kunnen ook Zemstse verenigingen flyers laten bedelen. Voor een bedeling in heel Zemst betalen de verenigingen 500 euro (exclusief btw.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio