Voor 200 eerste aanvragen

HUB betaalt voor 200 studenten helft MIVB-abonnement

HUB betaalt voor 200 studenten helft MIVB-abonnement

De HUB wil het verdwijnen van de actie ‘Verover Brussel’ opvangen

Brussel -

Tweehonderd HUB-studenten kunnen volgend jaar de helft van hun MIVB-abonnement terugbetaald krijgen. Op die manier wil de HUB het verdwijnen van de actie ‘Verover Brussel’ opvangen.

Er was onder studenten heel wat commotie toen bleek dat Br(ik, de servicedesk voor Vlaamse studenten in Brussel, hun actie ‘Verover Brussel’ dit jaar niet zou verderzetten. Dankzij die actie konden 8.000 Vlaamse studenten voor de helft van de prijs een MIVB-abonnement kopen.

De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) komt nu voor een deel tegemoet in de hele kwestie. De Stuvo HUB, de studentenvoorzieningen van de hogeschool, gaan voor tweehonderd studenten 100 euro terugbetalen van hun schoolabonnement.

‘Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden’, zegt Els Jacobs van de sociale dienst van de HUB. ‘Zo kunnen alleen de eerste 200 studenten die zich aanmelden, genieten van de terugbetaling. Studenten moeten eerst een abonnement kopen en dan de korting aanvragen via een formulier dat wij op ons intranet zullen zetten. Dat gebeurt op 24 september, bij het begin van het nieuwe academiejaar, om zeker geen discriminatie te creëren ten voordele van de ouderejaars.’

De studenten mogen maximum 25 jaar oud zijn en moeten ingeschreven zijn voor een initiële opleiding met een diplomacontract. De studenten moeten ook op kot zitten en een kopie van hun huurcontract bij de aanvraag voegen.

‘Onze voornaamste bedoeling is om studenten de kans te geven Brussel te ontdekken’, zegt Jacobs. ‘Dat is te belangrijk om zomaar te laten vallen. Daarom trekken we 20.000 euro uit van de werkvelden sport en cultuur van de Stuvo HUB. Uiteindelijk blijft het goedkopere abonnement een middel om sport en cultuur in Brussel te promoten bij onze studenten.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio