't Parlement eerste degustatiebar voor whisky in Halle

‘Whisky is een passie om te delen’

‘Whisky is een passie om te delen’

Mina en Frank deden hun liefde voor whisky op in Schotland

Halle -

In Halle is het zinnetje 'ik was in 't Parlement' niet langer een smoes. De Hallenaren kunnen voortaan naar 't Parlement in de Klinkaart. Mina Manand en Frank Van Der Voorde openden er een degustatiebar waar bieren en whisky kunnen worden geproefd.

Vooral als degustatiebar voor whisky is ’t Parlement de eerste in zijn soort in Halle en omgeving. ‘Het is allemaal begonnen met een reis naar Schotland. Ik heb er ontdekt hoe groot en divers het aanbod van whisky’s wel is, en hoe verscheiden het smakenpallet’, vertelt Mina. ‘Ik raakte er zo door gefascineerd dat ik erover ben beginnen op te zoeken. Achter elke whisky zit zo een eigen verhaal. Ik wilde mijn passie graag delen met anderen. Zo is het idee gegroeid voor deze degustatiebar. We hebben ondertussen een 45 whisky's in huis. Thuis heb ik een collectie van zo'n honderd soorten. Maar whisky is een investering. Het is zonde als je een fles koopt waarvan je niet zeker weet dat je ze wel lekker vindt. Vandaar het idee om eerst in ’t Parlement te komen degusteren vooraleer de aankoop te doen.’

Bieren

‘Maar mijn vriend Frank heeft het meer begrepen op bieren. Vandaar dat we ons behalve de whisky ook specialiseren in bieren. Maar niet de gewone bieren die je overal vindt. België is tenslotte het bierland. Om alles verteerbaar te houden serveren we ook bapas, tapas die specifiek bij bieren passen’, legt Mina uit.

‘Toen we deze zaak begin deze maand openden, wisten we helemaal niet of Halle wel klaar was voor een degustatiebar als de onze. Ondertussen denken we van wel, want de reacties zijn heel positief’, zegt Mina. ‘De bar ademt een Schotse sfeer uit. We hebben bewust een klok aan de muur gehangen die stilstaat. Symbolisch, want de mensen moeten hier komen om te genieten. Momenteel zijn we een Wetboek aan het opstellen voor ’t Parlement, met alle mogelijk info over de whisky’s en bieren die we verkopen.’

De naam van de bar vonden ze tijdens een van de whiskybeurzen die ze bezoeken. ‘Iedereen gaat daar steevast met elkaar in discussie over smaken en heeft zijn eigen waarheid, zoals in het parlement’, zegt Mina lachend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio