Voetgangersbruggen maken Smedenpoort stuk veiliger

Voetgangersbruggen maken Smedenpoort stuk veiliger

De nieuwe bruggen aan de Smedenpoort werden officieel ingewandeld.

Brugge -

Aan de Smedenpoort zijn de nieuwe voetgangersbruggen officieel in gebruik genomen. De passerelles moeten het verkeer er vlotter doen verlopen.

Na bijna acht maanden werken zijn dinsdagvoormiddag de twee nieuwe voetgangersbruggen aan de Smedenpoort officieel geopend. De twee metalen bruggen die rond de poort gebouwd zijn, moeten het in- en uitkomende verkeer in de toekomst vlotter doen verlopen.

‘Dit historisch monument was niet meer aangepast aan de enorme verkeersstroom die hier dagelijks door moet’, legt burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) uit. ‘Alleen al tijdens de piekuren rijden dagelijks zowat zeshonderd fietsers door de Smedenpoort en op hetzelfde moment moet hier ook nog het drukke autoverkeer en de vele voetgangers passeren. Die verschillende verkeersstromen worden nu van elkaar gescheiden, zodat alleen nog auto's door de poort zelf rijden.’

Kostprijs: 1 miljoen euro

Bij de opening van de bruggen viel alvast op dat veel voetgangers en fietsers niet goed weten welke weg zij moeten nemen.

‘Het zal nog wel even duren vooraleer iedereen de nieuwe situatie gewoon is’, verwacht schepen voor Openbare Werken Jos Demarest (CD&V). ‘Vooral aan de kant van de Singel heerst nog wat verwarring, maar dat gaan we oplossen door binnenkort nog signalisatie aan te brengen.’

De bouw van de nieuwe voetgangersbruggen kostte een miljoen euro en werd gerealiseerd met subsidies.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio