Dakbrand Sint-Amedeus wellicht aangestoken

Dakbrand Sint-Amedeus wellicht aangestoken

Een attente buschauffeur merkte dinsdagochtend de brand aan het paviljoentje op. Foto: dbw

Mortsel - Rond kwart na zes dinsdagochtend merkte een busbestuurder van De Lijn een dakbrand op aan de Mortselse Deurnestraat. Het zou volgens de eerste vaststellingen om brandstichting gaan. Een verdachte werd opgepakt.

Het ging om een paviljoentje dat eigendom is van het psychiatrisch centrum Sint-Amedeus, en vooral gebruikt wordt als recreatieruimte voor de bewoners.

Op het moment van de feiten was er niemand aanwezig. De alerte buschauffeur verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten.

De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur zich verspreidde naar de omliggende gebouwen. Omdat het paviljoen moeilijk bereikbaar bleek hadden de spuitgasten een tweetal uur nodig om het vuur volledig onder controle te krijgen. De rookpluim was intussen tot ver in de omgeving zichtbaar.

De lokale politiezone Minos bevestigt het voorval. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om opzettelijke brandstichting.

De politie kon vrij snel een verdachte inrekenen, maar meer details over de dader worden voorlopig niet vrijgegeven. Het is niet zeker of het om één van de bewoners van het centrum gaat.

Het dak van het paviljoen raakte door de brand volledig vernield, maar er vielen geen gewonden. Volgens de brandweer liepen de bewoners op geen enkel moment gevaar en moest niemand preventief worden geëvacueerd.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio