Antwerpenaar (26) doodde bijna Brasschaatse student (22)

Graffiti ontmaskert dader steekpartij

De dader werd ontmaskerd door zijn tag. In de omgeving van de Korte Klarenstraat tiert de graffiti welig. Foto: mas

ANTWERPEN/BRASSCHAAT -

Een 26-jarige graffitispuiter is aangehouden voor een steekpartij die bijna het leven kostte aan Timo D'Huyvetter (22) uit Brasschaat. Zijn wijdverspreide 'tags' deden hem de das om.

Op 11 mei had de straatkunstenaar rond half zes 's ochtends een messteek toegediend aan Timo D'Huyvetter. Het 22-jarige slachtoffer raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Samen met zijn uitgaansmakker Lucas De Munck had de student kort voordien de dader en zijn vriendin gekruist aan de Korte Klarenstraat. Daarbij kwam het tot een woordenwisseling tussen het slachtoffer en zijn agressor. ‘Plots kreeg Timo ruzie en stak die kerel hem in de borst’, getuigde de aangeslagen Lucas kort na het incident.

Uit het onderzoek van de Antwerpse recherche bleek dat de verdachte voorafgaand aan de feiten graffiti en een tag had aanbracht op een deur in de buurt. Via opzoekingswerk op het internet leidde dat spuitwerk uiteindelijk tot de identificatie van de jongeman uit Antwerpen.

Na een huiszoeking besliste de onderzoeksrechter vorige week donderdag om hem aan te houden. Sindsdien zit hij in de cel. Ook zijn vriendin, die aanwezig was op het ogenblik van de dramatische feiten, werd door de politie gearresteerd en verhoord. Zij mocht daarna wel beschikken. ‘Het koppel bevestigt dat ze op het ogenblik van de feiten op de bewuste plaats aanwezig waren. De verdachte heeft nog geen bekentenissen afgelegd, maar ontkent de feiten ook niet’, zegt Stephanie Chomé van het Antwerpse parket.

Notoir graffitispuiter

De aangehouden man is een notoir graffitispuiter, van wie de graffiti en de tags verspreid zijn over de hele stad. Naar de omvang van zijn werk loopt een afzonderlijk onderzoek. De lokale recherche en de wijkteams maken een oplijsting van alle plaatsen die hij met zijn verf besmeurd heeft. Nu de jongeman beschuldigd wordt van poging tot doodslag, lijkt dat onderzoek evenwel niet meteen zijn grootste zorg.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio