CD&V zet miss-Coast-finaliste op de lijst

CD&V zet miss-Coast-finaliste op de lijst

CD&V is er klaar voor. Foto: credit

TIELT -

De CD&V, zonder kartelpartner N-VA, heeft als eerste Tieltse partij zijn lijst bekendgemaakt. Miss Coast-finaliste Daphne Derammelaere staat erop en ook Jean-Marie Roets die al vaker het stoepbordenverbod aanklaagde.

Jean-Marie Roets, de slager uit de Kortrijkstraat, kwam de voorbije jaren een aantal keer in de media, onder meer om zijn ongenoegen te uiten tegen het stoepbordenverbod. Met een zevende plaats op de lijst heeft hij een verkiesbare plaats.

Andere opvallende nieuwkomer is miss coast-finaliste Daphne Derammelaere (20). De jongste kandidate is Jasminka Poppe (18). Met 45 jaar ligt de gemiddelde leeftijd een pak lager dan in 2006.

De eerste drie op de lijst zijn burgemeester Luc Vannieuwenhuyze, raadslid Hedwig Verdoodt en schepen Christine De Poorter - Dehaemers.

Schepen Anne-Marie Bogaert trekt dit jaar niet meer naar de kiezers. Haar plaatsje wordt ingenomen door haar man Joris Uyttenhove, die voor het eerst opkomt.

Opvallende afwezige op de lijst is Stefaan Ver Eecke. Het gemeenteraadslid werd vorige maand nog uit de Open VLD gezet, omdat hij volgens de liberalen op de lijst van CD&V zou staan. Maar daar blijkt dus niets van waar.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio