Wurger blijft aangehouden

Mechelen -

De raadkamer heeft de aanhouding van Bruno D.B. met één maand verlengd. De man is in verdenking gesteld voor poging tot doodslag op zijn ex-vriendin Ilse Bafcop.

Donderdagavond liep een ruzie tussen Ilse en Bruno helemaal uit de hand. Het kwam tot een handgemeen waarbij Bruno, een ex-judoka, zwaar uithaalde met zijn vuisten. Zo zwaar dat Ilse ernstige hoofdletsels opliep. Ook probeerde hij de vrouw te wurgen. Uiteindelijk gaf Bruno zich daags nadien aan bij de politie. De toestand van Ilse was gisterenmiddag nog altijd zorgwekkend.

De raadkamer verlengde de aanhouding van de 44-jarige Bruno D.P. met een maand. ‘Mijn cliënt beseft wat hij heeft aangericht, dat hij nog een tijd in de gevangenis zal moeten blijven en dat hem een zwaar proces wacht’, reageerde advocate Liesbeth De Vleeschouwer. ‘Hij heeft onmiddellijk na de feiten wel zijn verantwoordelijkheid genomen. Hij heeft de hulpdiensten gealarmeerd en zichzelf aangegeven.’

D.P. zou de deur van het appartement van Ilse zelfs met een brandblusapparaat op een kier hebben gezet zodat de hulpverleners ze niet moesten inbeuken.

‘Mijn cliënt reageert heel emotioneel op de gebeurtenissen. Hij heeft een enorm drama aangericht en dat beseft hij’, aldus nog de advocate.

 De Mechelse onderzoeksrechter wil eerstdaags een reconstructie organiseren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio