Huisvestingsmaatschappij breekt sociale woning af

Vrouw (83) vreest definitieve verhuizing

Vrouw (83) vreest definitieve verhuizing

Anna Maes wil graag naar haar vertrouwde stek in de Tuindijk terugkeren. Foto: tab

Schriek -

Anna Maes uit Schriek vreest dat ze na de afbraak van haar sociale woning definitief moet verhuizen naar het 'onbekende' Pijpelheide. De Huisvestingsmaatschappij ontkent het gedwongen vertrek.

De Maatschappij voor de Huisvesting van Heist-op-den-Berg plant in de lente van 2013 de renovatie van een reeks sociale woningen in de Tulpenstraat, Narcisstraat en Tuindijk. De bewoners van de eerste twee straten kregen een tijdje geleden te horen dat ze na de renovatie, die mogelijk tot een jaar kan duren, opnieuw naar hun vertrouwde stek kunnen. Voor de twee woningen langs Tuindijk is de situatie enigszins anders.

‘Mijn huurwoning wordt afgebroken omdat onder andere het dak lekt’, zegt bewoonster Anna Maes (83). Van vochtige muren en vloeren heeft ze geen weet. De bejaarde vrouw is dan ook sinds lange tijd niet meer boven geweest na een val van de trap.

En alsof dat nog niet genoeg is, dreigt ze naar eigen zeggen haar vertrouwde huisje te verliezen. ‘Naar het schijnt mag ik na de heropbouw van het huis niet terugkomen en moet ik in het voor mij onbekende Pijpelheide blijven’, zegt Anna boos.

Net als een tiental bewoners van de Narcisstraat en Tulpenstraat krijgt Anna een woning toegewezen in de sociale verkaveling langs de Kapelaan Francklaan. ‘Een tijdelijke verhuizing zie ik wel zitten, maar ik wil op een dag terug naar Schriek verhuizen. Ik woon hier al 17 jaar en ben omringd door familie en vrienden. Ik wil hier dan ook mijn laatste adem uitblazen. Deze onduidelijke situatie is toch niets voor een vrouw van 83. Ik word er zot van’, zegt de tachtiger.

Het verhaal van Anna wordt door René Willems, voorzitter van de Maatschappij voor de Huisvesting, afgedaan als een kwakkel. ‘Iedereen, ook mevrouw Maes, krijgt de mogelijkheid om in Pijpelheide te blijven of terug te keren naar haar nieuwe woning langs Tuindijk’, zegt Willems.

'We moeten de mensen een dak boven het hoofd geven en hebben in onderling overleg naar een haalbare oplossing gezocht’, besluit de voorzitter.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio