Evelien Bosmans speelt Marina in Rocco Granata-film

Evelien Bosmans was eerder al te zien in ‘Groenten uit Balen’. Foto: katrijn van giel

Evelien Bosmans (22) gaat een van de hoofdrollen spelen in Marina, een film van Stijn Coninx die geïnspireerd is op het leven van zanger Rocco Granata (73). De actrice zal de rol van Marina vertolken, het meisje wier naam in 1959 de wereld rond ging toen Rocco Granata over haar zong.

Evelien Bosmans volgt toneelacademie in Maastricht en is bekend van films als Groenten uit Balen en series als Rang 1, Red Sonja en Danni Lowinski. Op TV Limburg vertelde ze dat ze het scenario net in handen kreeg: ‘Ik ben al gaan eten met regisseur Stijn Coninx en met Matteo Simoni.’

Matteo Simoni vertolkt in de film de jonge Rocco Granata, al wordt de film geen biografie van de zanger. Marina is geïnspireerd op het leven van Rocco en volgt een Italiaans jongetje vanaf zijn tien jaar wanneer hij naar België komt tot zijn twintigste. Centraal staat de botsing van het harde milieu van de mijnwerkers in een vreemde cultuur en het jonge hoofdpersonage dat het wil maken in de muziekwereld.

Marina zou zowel over een generatieconflict gaan als over migratie. De opnames zouden dit najaar starten, het project krijgt de steun van het productiehuis van de regisseurs Luc en Jean-Pierre Dardenne.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees