Brand bij Tessenderlo Chemie

TESSENDERLO - Voor een brand bij het Seveso-bedrijf Tessenderlo Chemie zijn dinsdagochtend zes brandweerkorpsen opgetrommeld. De brand, die intussen onder controle is, situeert zich aan een fabriekshal, waar een wax-installatie staat. 'Er vielen geen gewonden en er is geen gevaar voor de omgeving', aldus Ingrid Van Lysebetten van TC.

De melding bij de brandweer kwam dinsdag rond 4.30 uur binnen. De korpsen van Heusden-Zolder, de voorpost van Tessenderlo, Hasselt, Beringen, Lommel en Leopoldsburg zijn ter plaatse. Ook de Civiele Bescherming was verwittigd, maar die is uiteindelijk kunnen terugkeren.

'"Het vuur ontstond in een tank met coating voor meststoffen. Die coating moet voorkomen dat meststoffen tijdens het transport poederig worden. De coating vatte vuur, waardoor een stukje van het dak van de dichtstbijzijnde hal ook in brand vloog. We zijn nog steeds bezig met het begroten van de schade. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen, zodat er voor de omwonenden geen hinder is. Er is geen rampenplan van kracht. We volgen de situatie op en werken daarvoor nauw samen met de brandweer, de politie en de burgemeester van Tessenderlo. De omvang van de schade is nog niet bekend en dat zal later duidelijk worden', zegt Van Lysebetten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio