Vakantie

De coolste pop-upshops in Londen

Naar aanleiding van de Olympische Spelen duiken er heel wat pop-upwinkels op in de Britse hoofdstad. Londen, het shoppingparadijs tijdens de Spelen?

Londen zal tijdens de Olympische Spelen in juli en augustus tussen de zeven en de tien miljoen toeristen mogen verwelkomen. Dat hebben ook sommige winkelketens goed begrepen. Speciaal voor deze zomer lanceren ze enkele pop-upstores in het hartje van het Londense Olympia. Wij sommen de leukste voor je op.

Opening Ceremony
Pop-upwinkels (tijdelijke shops) duiken overal op langs de Olympische straten. Zo blaast Opening Ceremony een frisse wind in Covent Garden. Bekende merken als Kenzo en Rodarte maar ook hun andere chouchous zoals Chloë Sevigny en Proenza, die speciaal voor de Spelen een collectie ontwierpen, zullen er te vinden zijn. Daarnaast zal ook een collectie in samenwerking met de Britse kledingketen Topshop gelanceerd worden. Én, het meest interessante volgens ons, OC werkt samen met Adidas Originals. Het merk ontwierp hiervoor speciaal meer dan honderd kledingstukken. Na het einde van de Spelen, als de pop-upshop gesloten is, opent er een beetje verderop in dezelfde straat een nieuwe vaste vestiging van Opening Ceremony.

H&M Sport
Niets is te veel voor de Zweedse modeketen H&M. In de aanloop naar de Olympische Spelen openen twee nieuwe pop-upshops in Londen. In de beide winkels zullen uitsluitend sportkleren verkocht worden en enkel in de kleuren rood, wit en/of blauw, naar de Britse vlag. De winkels sluiten na tien weken weerd e deuren, maar als de pop-ups een succesformule blijken, overweegt H&M een permanente sportshop te openen. De eerste H&M-pop-upwinkel opent op 6 juli in Covent Garden, de tweede opent een dag later in Westfield Stratford City, het grootste shoppingwalhalla van Europa.

Liberty
Een ander pop-up concept store waar we veel van verwachten, is de luxemastodont Liberty. De prestigieuze Britse winkel werkte dit jaar al samen met Dr Martens, Barbour en Nike. Stukken van die collecties zal je in de pop-upstore zeker terugvinden. De Liberty-pop-upshop komt net als een van de poppende H&M’s in Westfield Stratford City.

Samsung
Ook Samsung pikt graag een graantje mee van de stormloop naar de Olympische Spelen. Net als H&M opent Samsung twee pop-upwinkels. Er zal een mobiele Samsungpop-up komen in Westfield Shepherd’s Bush en Old Spitalfields Market.

   styletoday

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees