Gijzeling in Franse kleuterschool: gegijzelde vrij en gijzelnemer opgepakt

Een gewapende man heeft enkele uren een aantal mensen, onder wie kinderen, gegijzeld gehouden in een scholencomplex in Vitry-sur-Seine, even ten zuiden van Parijs. Inmiddels zijn alle gijzelaars vrijgelaten. De man, die de vader van een van de schoolkinderen zou zijn, bevindt zich echter nog steeds in het scholencomplex.

De volwassene die in een kleuterschool in de buitenwijken van Parijs werd gegijzeld, is bevrijd. Hij is ongedeerd. De gijzelnemer is opgepakt. De kleuterschool doet tijdens de vakantie dienst als plek waar vrijetijdsactiviteiten plaatsvinden.

Een man drong de school Charles Perrault in Vitry-sur-Seine binnen rond 7 uur. Op dat moment bevonden zich drie of vier volwassenen en vier kinderen tussen de 3 en de 12 jaar in het gebouw. Volgens bepaalde bronnen was de man gewapend en dreigde hij ermee zelfmoord te plegen.

Enkele uren na de gijzelneming kon het slachtoffer worden vrijgelaten en de gijzelnemer worden ingerekend. Rond de school werd dinsdagvoormiddag een grote veiligheidszone afgebakend. Ook het aanpalende gebouw werd ontruimd.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees