5 dingen die je beter NIET doet tijdens je sollicitatie

5 dingen die je beter NIET doet tijdens je sollicitatie

Foto: jobat.be

Iedereen denkt ongeveer te weten hoe men zich moet gedragen tijdens een sollicitatiegesprek. Maar is dat wel zo? De volgende zaken, waar u in eerste instantie misschien niet aan gedacht had, zijn absoluut ‘not done’ …

1. Als je een tijdje aan de receptie moet wachten, gedraag je dan onopvallend en probeer onprofessioneel gedrag - zoals met je iPod mee neuriën of het aanbrengen van make-up - te vermijden.

2. Zit niet voortdurend aan je kledij te prullen. Daarmee leid je de HR-manager af en zal hij of zij naar je kledij zitten staren in plaats van naar je antwoorden te luisteren.

3. Praat niet slecht over ex-werkgevers. Dit heeft alleen maar een averechts effect. De interviewer zal immers denken dat je het prototype van een klager bent.

4. Zet je telefoon op stil of nog beter, schakel hem uit. Je komt immers erg ongeïnteresseerd over als je gsm voortdurend rinkelt én je deze nog eens opneemt ook.

5. Draag geen kledij waar je je absoluut niet comfortabel in voelt. Je zal je onzeker voelen en dat gaat heus niet ongemerkt voorbij.

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees