Mama

Miranda Kerr weigerde epidurale: ‘Ik wou geen gedrogeerd kind’

Flynn, inmiddels anderhalf jaar oud. Foto: photo news

Afgelopen weekend beweerde Miranda Kerr in Harpers Bazaar dat ze tijdens de bevalling van haar zoontje Flynn niet voor een epidurale verdoving koos. De reden? Het Australische topmodel wilde geen gedrogeerd kind. Maar die krasse uitspraak is bij heel wat vrouwen in het verkeerde keelgat geschoten.

Voor haar bevalling bekeek de 29-jarige schone, die in 2010 trouwde met Orlando Bloom, enkele geboortevideo’s. Ze vond dat de baby’s van vrouwen die een epidurale hadden gekregen er flauwer en zelfs gedrogeerd uitzagen in vergelijking met de dames die niet werden verdoofd. ‘Ik wilde gewoon de beste levensstart voor mijn zoontje’, klinkt het.

Kerr wordt nu verweten dat ze foute informatie de wereld heeft ingestuurd en ze zich niet kan inleven in de situatie van mama’s in spe die geen keuze hebben. Meer nog: veel vrouwen vinden dat ze suggereert dat dames die voor een epidurale verdoving kiezen, hun kind onrecht aandoen.

Op wetenschappelijk vlak is nog nooit aangetoond dat de verdoving een negatief effect heeft op de baby. ‘Het handige aan een epidurale verdoving is dat deze rechtstreeks in de rug wordt gespoten. Daardoor komt ze niet in de bloedsomloop (en dus ook niet bij de baby) terecht’, aldus dokter Christine Proudfit in The Daily Mail.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees