Homejackers stelen weer twee auto's in Rekkem

Homejackers stelen weer twee auto's in Rekkem

De beschadigde BMW werd achtergelaten door de homejackers. Foto: evr

REKKEM - Homejackers hebben in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw toegeslagen in Rekkem, vlakbij de Franse grens. De daders maakten twee wagens, een laptop en de portefeuille van een van de bewoners buit. Niemand raakte gewond.

De feiten speelden zich af rond 5 uur. De bewoners van het huis, een koppel van 34 jaar met kinderen van 4 en 2,5 jaar, werden wakker toen ze een auto bruusk voor hun deur hoorden stoppen. Drie gemaskerde mannen bonkten eerst hard op de deur en stampten ze dan in.

Eerst wilde de man de trap nog afrennen en de inbrekers confronteren, maar hij zag daarvan af toen de inbrekers hem in het Frans toeriepen dat hij 'beter terug naar zijn kamer zou gaan'.

De drie gemaskerde inbrekers gingen aan de haal met de laptop en de portefeuille van de man en in de gang van het huis vonden ze de autosleutels van de Audi A3 en de BMW 318 van het gezin. Met die twee wagens vluchtten ze weg via de Franse grens, maar de bestuurder van de BMW knalde op het kruispunt van de Moeskroenstraat en de Kattestraat tegen een paaltje. De BMW was te beschadigd, dus lieten ze die achter. Van de daders - en de Audi A3 - is momenteel nog geen spoor.

Het federaal parket onderzoekt de zaak. Wellicht was de homejacking opnieuw het werk van de Noord-Franse bende, die al langer voor een gevoel van onveiligheid zorgt in Zuidwest-Vlaanderen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio