Barclays-topman ziet af van 20 miljoen pond vertrekpremie

Bob Diamond, de oud-topman van de Britse bank Barclays die onlangs moest aftreden na fraude met de interbancaire rente, ziet dan toch af van zijn vertrekpremie van 20 miljoen pond (zo'n 25 miljoen euro). Hij krijgt wel nog een jaar loon.

Diamond krijgt desondanks wel nog een jaar loon en pensioenrechten uitbetaald, wat kan oplopen tot 2,03 miljoen pond. Dat maakte de directie van de Britse bank bekend op een hoorzitting in het parlement.

'Bob Diamond heeft besloten om vrijwillig afstand te doen van zijn vergoeding of bonussen waar hij normaal wettelijk recht op heeft', verklaarde Marcus Agius, voorzitter van de raad van bestuur van de bank. Zijn vertrekpremie kon oplopen tot 20 miljoen pond.

Vorige week brak het schandaal met de Libor-rente bij de bank uit. Barclays gaf toe die tarieven de voorbije jaren te hebben gemanipuleerd, om zodoende haar eigen positie in bankmiddens op te poetsen.

Ontslag van drie topmannen

Diamond moest opstappen na het schandaal, nadat Agius ook al zijn ontslag had ingediend. Daarna stapte ook Jerry del Missier, de chief operating officer (coo), op.

De Britse bank ging akkoord om 360 miljoen euro te betalen aan de Britse en Amerikaanse regulatoren.

Diamond gold als de best betaalde ceo in de Britse bankwereld. Hij verdiende sinds 2005 naar schatting 120 miljoen pond aan loon en bonussen.
 

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees