Politie pakt renner van Cofidis op tijdens rustdag Tour

De Franse politie heeft Rémy Di Grégorio, een renner van Cofidis, gearresteerd op verdenking van doping tijdens de rustdag van de Ronde van Frankrijk. Zijn ploeg heeft de renner meteen 'uit voorzorg' geschorst.

De politie viel maandagavond binnen in het rennershotel van Cofidis in Bourg-en-Bresse en pakte de bijna 27-jarige Franse klimmer op. Hij werd vervolgens meegenomen naar Marseille, waar nog  twee andere personen in voorlopige hechtenis worden genomen. Hun namen zijn nog niet bekend.

Verraden door telefoontje

De operatie werd geleid door het agenten van het 'Office central contre les atteintes à l'environnement et à la santé publique'. Vandaag doorzocht de politie opnieuw het rennershotel van Cofidis. Volgens L'Equipe zou Di Grégorio verraden zijn door een telefoontje dat hij pleegde naar een dopinghandelaar. Zijn mobiele telefoon werd afgetapt in het kader van een vorig jaar geopend onderzoek naar Astana, de ploeg waarvoor hij in 2011 uitkwam.

Eeuwige belofte, 35ste in het klassement

Di Grégorio staat momenteel op de 35ste plaats in het klassement van de Ronde van Frankrijk. Hij heeft 18 minuten achterstand op leider Bradley Wiggins en werd woensdag 15de in de etappe naar Rouen. De bijna 27-jarige klimmer was enkele jaren geleden een van de grootste Franse talenten, maar kon tot nu toe niet doorbreken. Zijn grootste prestatie is een ritzege in Parijs-Nice van 2011. Hij reed tot en met 2010 bij Française des Jeux, en stapte daarna over naar Astana. Cofidis heeft ook twee Belgen in de Tour: Romain Zingle en Jan Ghyselinck.

Cofidis geeft om 16u meer uitleg op een persconferentie. De ploeg ontsloeg vlak voor de Tour nog zijn manager Eric Boyer. Die was sinds 2005 in dienst bij Cofidis. Hij moest er het imago van het team oppoetsen, nadat de Franse ploeg wegens doping op een negatieve manier in het nieuws was gekomen. Hoofdsponsor Cofidis bevestige begin juni nog dat het tot eind 2016 in het wielerpeloton zou blijven.

Later meer...

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.