Di Grégorio 'uit voorzorg' geschorst door Cofidis

 Di Grégorio 'uit voorzorg' geschorst door Cofidis

Foto: AP

De Franse wielerploeg Cofidis heeft dinsdag bekendgemaakt dat het de Franse renner Rémy Di Grégorio, na de 9e rit 35e in het algemeen klassement van de Tour de France, met onmiddellijke ingang geschorst heeft, nadat hij dinsdag werd opgepakt voor ondervraging in een dopingonderzoek.

'Dit geïsoleerd geval mag de deelname van de ploeg aan de Tour de France niet in gevaar brengen, en mag diegenen die zich niets te verwijten hebben, niet bestraffen', aldus Cofidis, dat om 16u00 in Mâcon een persconferentie geeft. De ploeg bevestigt dat de rest van het team woensdag aan de start zal verschijnen van de tiende etappe.

'We vernemen dat een van onze renners, aanwezig in de Tour de France, zou hebben geprobeerd zijn toevlucht te nemen tot dopingproducten om zijn prestaties te bevorderen. Momenteel beschikken we over heel weinig informatie over de feiten die zich zouden hebben afgespeeld', staat voorts in het communique.

'Niettemin leiden de verdenkingen die wegen op de renner in kwestie, Rémy Di Grégorio, ons naar een strikte en directe toepassing van de sancties in onze ploeg betreffende de overtreding van de ethische regels. Rémy Di Grégorio is dus vanaf nu en uit voorzorg geschorst in de afwachting van meer informatie over de werkelijkheid van de feiten die hem verweten worden', aldus het team, dat met Romain Zingle en Jan Ghyselinck ook twee Belgen in de Tour heeft.

'Indien de feiten bevestigd worden, zal de renner op staande voet ontslagen worden, zoals voorzien in de bepalingen van zijn contract en de ethische politiek van de ploeg.'

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.