Karin Donckers: 'Top 8 is minimum'

Karin Donckers: 'Top 8 is minimum'

Foto: Photo News

Karin Donckers neemt over enkele weken al voor de vijfde keer deel aan een olympisch toernooi. De 41-jarige amazone bulkt dus van de ervaring, maar toch kriebelt het nog als ze aan de Olympische Spelen in Londen denkt.

'De Spelen blijven toch iets speciaal. Een keer om de vier jaar probeer je de paarden klaar te stomen om op dat moment optimaal te presteren', verklaarde Donckers dinsdag op de olympische ploegvoorstelling in Brussel.

De Antwerpse grossierde tot dusver in ereplaatsen op grote toernooien, maar kon nog nooit een medaille winnen. Of in Londen eindelijk de ban wordt gebroken, is ook voor haar een open vraag.

'Ik ben met Gazelle de la Brasserie al zesde geworden op een EK (2009), vierde op een WK (2010), we hebben samen veel Belgische kampioenschappen gewonnen en knappe resultaten behaald. Het is echt een merrie waar ik op kan rekenen en waarvan je verwacht dat de top acht minimum haalbaar is. Voor het podium ben je afhankelijk van de vorm van de dag en een beetje geluk.'

Ook met het Belgische team hoort Donckers tot de medaillekandidaten. "We hebben allemaal heel veel ervaring en dat is echt een troef in de paardensport. Vaak worden de beste resultaten behaald door ruiters die al twintig jaar of langer in de sport zitten. In Londen ligt de druk bij Engeland en Duitsland. Zij zullen het normaal uitmaken voor plaatsen 1 en 2. Daarnaast heb je teams als Frankrijk en Australië. Maar als je ziet dat wij op het WK met een veredeld B-team onze kwalificatie voor Londen hebben afgedwongen, dan bewijst dit dat wij ook een goede ploeg hebben.'

Corrigeer