Mourinho en Vilanova beginnen met propere lei aan seizoen in Spanje

Mourinho en Vilanova beginnen met propere lei aan seizoen in Spanje

Mourinho en Vilanova Foto: Belga

De voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF) maakte dinsdag bekend dat José Mourinho (Real Madrid) en Tito Vilanova (Bracelona) gratie krijgen. Beide trainers werden vorig jaar gestraft voor incidenten tijdens de terugwedstrijd van de Spaanse Supercup tussen Real Madrid en FC Barcelona.

'De Spaanse overwinning op het EK toont nogmaals aan dat ons land wereldleider is in het voetbal. Dat is één van de redenen die het schrappen van de straffen rechtvaardigt', aldus Angel Maria Villar op de algemene vergadering van de RFEF.

José Mourinho kreeg twee wedstrijden schorsing in de Super Cup opgelegd omdat hij met zijn vinger in het oog van Tito Vilanova prikte, die fungeerde toen nog als assistent van Pep Guardiola. Vilanova nam wraak en verkocht de Portugees een klap. Hiervoor werd hij één wedstrijd geschorst. FC Barcelona won op 17 augustus de Spaanse Supercup door Real Madrid op eigen veld met 3-2 te verslaan. De heenwedstrijd eindigde in het Santiago Bernabeu-stadion op een 2-2 gelijkspel.

Beide trainers zullen nu toch op de bank mogen plaatsnemen bij de Super Cup 2012, waarin hun teams opnieuw tegenover elkaar staan.


 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.