Maradona na tien maanden ontslagen bij Al-Wasl

Maradona na tien maanden ontslagen bij Al-Wasl

Foto: AFP

Tien maanden heeft het avontuur van Diego maradona in de Verenigde Arabische Emiraten geduurd. De 51-jarige trainer werd dinsdag ontslagen door Al-Wasl.

'Pluisje' werd op straat gezet na een vergadering van raad van bestuur. Al Wasl slaagde er onder Maradona niet in een prijs te pakken en zakte weg naar de achtste plaats van twaalf teams in de VAE Pro League.In de finale van de Champions League in de Golfstaten verloor Al Wasl van Al Muharraq uit Bahrein.

Het geringe succes van Maradona als coach staat in schril contrast met zijn verwezenlijkingen als voetballer. Hij leidde Argentinië naar de overwinning op het WK 1986 en veroverde meerdere nationale titels in Argentinië, Italië en Spanje. Als coach maakte hij in de jaren ’90 geruisloze passages bij Mandiyú en Racing Club. In 2008 werd hij aangesteld als Argentijns bondscoach. Onder zijn bewind bereikte Argentinië de kwartfinale van het WK in Zuid-Afrika, maar werd het daarin door de Duitsers met 4-0 naar huis gespeeld. .

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.