Stier van acht meter op Stadsplein

Stier van acht meter op Stadsplein

De stalen stier van maar liefst acht meter hoog staat op het Stadsplein. Foto: stad Genk

Een stalen stier van maar liefst acht meter hoog staat sinds dinsdagavond op het Stadsplein. Het beeld is van de hand van kunstenaar Koenraad Tinel en verbeeldt de Griekse oppergod Zeus, die als stier de godin Europa ontvoerde. Het kunstwerk hoort bij het project ‘Vertel Genk vertel’, waarbij Tinel en auteur Stefan Brijs op zoek gaan naar bijzondere verhalen van Genkenaren.

‘Met het project willen we Genkenaren er toe aanzetten hun waargebeurde, ontroerend, grappige of ongelofelijke verhalen met ons te delen’, zegt schepen van Cultuur, Anniek Nagels (CD&V). ‘Brijs en Tinel gaan met deze verhalen aan de slag. Er komt een tentoonstelling en voorstelling op C-Mine, waarschijnlijk in het voorjaar van 2013.’

Het verhaal moet wel een band hebben met Genk of met een Genkenaar. Mensen mogen het verhaal zelf optekenen en doorsturen. Op 16 juli opent in de stedelijke bibliotheek een volgend onderdeel, de tentoonstelling ‘Genk ontvoert Europa’ met tekeningen van Tinel over het Europaverhaal. De stier staat nog tot eind september op het Stadsplein.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio