Ticketverkoop van festival loopt als een trein

Blues Peer klaar voor vier dagen topartiesten

Blues Peer klaar voor vier dagen topartiesten

Dit jaar duurt het festival opnieuw vier dagen. Foto: ppn

PEER -

Blues Peer is er klaar voor. Het festivalterrein staat recht en de voorverkoop loopt vlot. De voorspelde regen deert niet in Noord-Limburg. Met Steppenwolf, B.B. King en op maandag John Fogerty is er genoeg voorhanden om vier dagen te genieten.

Een festivalpubliek dat bestaat uit bierbuiken, jeansjasjes en lange baarden. Meer grijsaards en kalende mannen dan jonkies. Blues Peer is een opvallend muziekfeest in het festivallandschap. Maar het houdt wel moeiteloos stand tussen al het geweld van Pukkelpop, Rock Werchter en andere Dours of Tomorrowlands van ons land.

Meer dan dat zelfs. Dankzij John Fogerty - Creedence Clearwater Revival, weet u wel - spreidt de 28ste editie zich opnieuw uit over vier dagen. ‘We deden dat al eens bij de vorige passage van John Fogerty’, zegt organisator Jan Meurs. ‘We lokten toen gespreid over de dagen 35.000 mensen. Ik heb geen kijk op de huidige ticketverkoop, maar de voorverkoop loopt wel als een trein. We zijn er dus helemaal klaar voor.’

Zoals de traditie van de voorbije jaren het wil trappen ze in Peer vrijdag af met een tricolore affiche. Meest opvallende Belgische naam is Helmut Lotti. De zanger die van schlagers naar klassiek hopte en vervolgens Elvis ‘The King’ Presley opnieuw tot leven bracht, waagt zich nu aan de blues met Roland, de Vlaamse Godfather of Blues. Meteen gefronste wenkbrauwen van de festivalpuristen. Maar de mensen van het Blues Festival zitten nooit verlegen om een stunt. Dat bewezen ze de voorgaande jaren door Triggerfinger en de Fun Lovin’ Criminals op het podium te zetten. ‘Meermaals kregen we de vraag of we nog wel goed bij ons hoofd zijn. Lotti en Blues samen, dat is water en vuur. Maar mensen zullen vrijdagavond zien dat hij een man is van veel muziekjes. We stuurden onze scouts uit en zij kwamen met goede rapporten. Het past volledig binnen ons concept. Het is een aanrader.’ Wie er destijds bij was op de Radio 1-sessies waar dit project het leven zag, weet dat het indruk maakt.

Headliner op zaterdag is John Kay & Steppenwolf. Bij het grote publiek bekend met de wereldhit ‘Born To Be Wild’, dat dienstdeed als soundtrack van de al even geweldige bikerprent ‘Easy Rider’. Een dag later passeert levende legende B.B. King voor de derde keer in Peer. Een zwarte bluesman in hart en nieren. Een publiekstrekker die president Barack Obama tot zijn grote schare fans mag rekenen.

Topaffiche

De organisatoren knutselden een topaffiche samen. Zelfs het voorspelde regenweer zal de pret niet bederven. ‘We hebben nog al ooit regen gehad. Het volledige festivalterrein is klaar. Speciale maatregelen nemen we niet om ons tegen water te beschermen. De tenten voldoen aan de strenge veiligheidseisen, opgelegd door de bevoegde instanties. We vrezen niet echt voor een storm zoals op Pukkelpop, maar we zullen natuurlijk wel op onze hoede zijn. Al is dat nooit anders geweest’, besluit Meurs.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio