Woninginbraken blijven veiligheidsprioriteit

Turnhout -

Volgens een veiligheidsbevraging voelen zeven op de tien inwoners van de politiezone Turnhout zich zelden onveilig. Inbraken blijven een heikel punt.

2.309 inwoners van Turnhout, Baarle-Hertog, Beerse, Kasterlee, Lille, Oud-Turnhout en Vosselaar ontvingen eind vorig jaar de Lokale Veiligheidsbevraging 2011. Het ging om een enquête die onder meer peilde naar de veiligheid en de werking van de politie. 964 inwoners vulden een geldige vragenlijst in. ‘Volgens de bevraging voelt het merendeel van de bevolking zich veilig in de politiezone. Zeven op tien voelen zich zelden of nooit onveilig. Wel is er 1 procent dat zich wel altijd onveilig voelt. ’, zegt Kim van Alphen, adviseur strategisch analist van PZ Turnhout. De inwoners van de politiezone maken zich vooral zorgen om woninginbraken. ‘Ze vinden dat de overheid een absolute voorrang moet geven aan inbraken. Een ander veiligheidsprobleem is een onaangepaste snelheid in het verkeer. In mindere mate zijn er ook zorgen rond sluikstorten en zwerfvuil’, verklaart van Alphen. De politiezone Turnhout beschouwt de aanpak van woninginbraken en snelheidsovertredingen als een prioriteit.

‘We plannen in samenwerking met de preventiedienst van de Stad Turnhout diverse initatieven’, zegt hoofdcommissaris en korpschef Roger Leys. Volgens de Lokale Veiligheidsbevraging zijn de inwoners wel tevreden over de werking van de politiediensten. Wel kent de helft van de bevraagden zijn of haar wijkagent niet. Volgens hen is contact met de wijkagent wel enkel nodig in geval van problemen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio