Achttiende beeldenroute van start in Lissewege

Achttiende beeldenroute van start in Lissewege

Organisator Gratien Dendooven en kunstenaar Debruyne bij het badend koppel in het Lisseweegs vaartje.

Lissewege -

De achttiende editie van de Beeldenroute is van start gegaan in Lissewege. Het kunstevenement lokte de voorbije jaren telkens meer dan 35.000 bezoekers naar het witte polderdorp.

Gratien Dendooven en wijlen Elie Balduck kwamen jaren geleden met het idee voor de dag om een beeldenroute te organiseren.

Gratien wil de organisatie voortzetten want het initiatief betekent een meerwaarde voor alle handelaars in het polderdorp. De Beeldenroute trok de voorbije jaren telkens meer dan 35.000 bezoekers.

Tweehonderd beelden

Kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland komen kijken naar de meer dan tweehonderd beelden die te bewonderen zijn in het dorp.

Het parcours loopt van Ter Doest tot in het centrum waar ook de school de deuren opent.

‘Dit jaar laten meer dan honderd kunstenaars hun werk zien’, vertelt Gratien Dendooven. ‘Voor 2013 lopen de inschrijvingen al volop binnen. Dat doet mij echt plezier.’

Voor deze editie maakten de organisatoren opnieuw een handig boekje waarin een woordje te lezen staat over alle kunstwerken en deelnemende kunstenaars. Daarbij zit ook plaatselijk talent, zoals de chef van het Lisseweegse restaurant De Valckenaere.

De openingstoespraak van het evenement werd gehouden door Pol Van Den Driessche. Die lanceerde het idee om in Brugge te starten met een beeldenmuseum.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio