Gemeenteraad komt niet meer samen vóór verkiezingen

TORHOUT -

De gemeenteraadsleden van Torhout komen niet meer samen vóór de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

De gemeenteraadszitting van vorige week maandag was meteen de laatste in de aanloop naar de verkiezingen. Aanvankelijk was er nog een zitting gepland op 27 augustus, maar die werd geschrapt. ‘Dit bevordert de sereniteit tijdens de verkiezingsperiode’, beweert burgemeester Norbert De Cuyper (CD&V).

‘Er zijn ook geen dringende punten die afgehandeld moeten worden. Er zijn nog gemeenten die dit doen tijdens de sperperiode.’

De eerstvolgende zitting is pas op maandag 22 oktober. De voltallige oppositie is daar niet over te spreken. ‘De stad wordt drie en een halve maand enkel en alleen bestuurd door burgemeester en schepenen’, zegt Jos Bruynooghe (Groen).

Volgens Pieter Debou (Open VLD) hebben zich bij vorige verkiezingen nooit incidenten voorgedaan en is er dus geen reden om de zitting te schrappen. ‘De oppositie wordt het woord ontnomen en er wordt een loopje genomen met de democratie.’

‘De motivering is een drogreden om de oppositie de mogelijkheid te ontnemen nog actuele punten aan de agenda te zetten’, vindt Dalila Douifi (SP.A). Ook Vlaams Belang is ontstemd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio