Krijgt plaats aangeboden bovenaan lijst

Voorzitter RC Mechelen stapt over naar N-VA

Voorzitter RC Mechelen stapt over naar N-VA

Frans Dietens krijgt zijn N-VA speldje van ondervoorzitter Rita Van den Bossche. Foto: credit

MECHELEN -

Frank Dietens, de voorzitter van Racing Mechelen, stapt over van SP.A naar N-VA en krijgt meteen een plaats aangeboden ‘ergens bovenaan’. De N-VA wil Dietens ook na de verkiezingen een bijzondere rol toebedelen omwille van zijn financiële en sportieve expertise.

Vlaams volksvertegenwoordiger Marc Hendrickx heeft Frank Dietens leren kennen in het stadiondossier. ‘Ik was vooral getroffen door de manier waarop hij Racing Mechelen heeft behoed voor een faillissement en de manier waarop hij de club heeft opgewaardeerd. Racing Mechelen doet het nu in derde klasse zo goed, dat de club stilaan mag denken aan tweede’, vertelt hij.

Na enkele gesprekken stemde Dietens toe in de overstap van SP.A naar N-VA. Welke plaats Dietens op de lijst gaat krijgen, is nog niet beslist, maar het is zeker dat het een prominente zal zijn. ‘In principe zijn alle plaatsen op de lijst ingevuld, daarom willen we eerst met de kandidaten praten. Maar er is zeker nog ruimte ‘ergens bovenaan’, zegt Marc Hendrickx.

Dietens is 49 jaar en studeerde wetenschappen. Nu is hij hoofdagent bij ERGO, een financiële groep die vooral verzekeringen en pensioensparen aanbiedt. ‘We zullen de financiële expertise van Frank zeer goed kunnen gebruiken’, meent Marc Hendrickx, ‘want we zullen de volgende jaren zeer zorgzaam met de investeringen moeten omspringen en de tering naar de nering zetten. De stadskas is leeg.’

N-VA heeft ook na de verkiezingen een bijzondere opdracht voor Dietens in gedachten. ‘We willen samen met minister Muyters een voetbalcel creëren om te werken aan de ontwikkeling van het Belgisch voetbal. Ook Westerlo-manager Wijnants, die als lijsttrekker werd voorgesteld in Westerlo, zien we daarin fungeren.Dietens werd voorzitter in 2010. )

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio