Fit & Gezond

Wondermiddel belooft minder gaatjes in de tanden

Wondermiddel belooft minder gaatjes in de tanden

Foto: Shutterstock

Er is hoop voor mannen en vrouwen die een hekel hebben aan tandartsbezoeken: binnenkort moeten we er misschien niet meer aan denken dankzij een nieuwe chemische stof die ons gebit voor de volle honderd procent beschermt tegen gaatjes.

Een team Chileense tandartsen, onder leiding van José Córdoba en Erich Astudillo, heeft ‘Keep 32’ ontwikkeld. Deze molecule werd vernoemd naar het aantal tanden in onze mond en zou op amper zestig seconden alle bacteriën die gaatjes veroorzaken kunnen doden.

Bovendien zijn de tandartsen ervan overtuigd dat de stof makkelijk kan geïntegreerd worden in de bestaande gamma’s aan mondproducten en bepaalde etenswaren. Op die manier wordt tandbederf in een pril stadium aangepakt en hoeven mensen minder afspraken te maken bij hun tandarts.

De experts hebben zeven jaar gesleuteld aan ‘Keep 32’ en willen het product nu uittesten op mensen. Córdoba en Astudillo gaan ervan uit dat hun uitvinding binnen anderhalf jaar verkrijgbaar zal zijn. Daarnaast hopen ze dat multinational Procter & Gamble erin zal investeren.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees