Belgacom schakelt installateurs in om klanten te werven

Belgacom schakelt installateurs in om klanten te werven

Belgacom werkt aan interactieve Belgacom TV

Als een private installateur een nieuwe woning aansluit op het Belgacom-net, en de de bewoner klant wordt, dan krijgt de installateur een beloning van Belgacom. Daarover heeft de telecomoperator een akkoord afgesloten met drie beroepsfederaties voor elektrotechnische installateurs.

"Toen we vroeger het monopolie hadden, werd steeds voor een aansluiting gezorgd", legt Belgacom-woordvoerder Jan Margot uit. Sinds de liberalisering wordt bij nieuwe verkavelingen echter niet altijd een aansluiting voor én kabel (Telenet) én Belgacom voorzien. Belgacom wil met de deal weer in meer huizen komen.

De klant is niet verplicht een abonnement te nemen bij Belgacom, maar krijgt wel een grotere keuze. In woningen waar de aansluiting niet werd geplaatst bij de bouw, moet vaak nog een oprit opengebroken worden om de diensten van Belgacom te kunnen gebruiken. "En dat doen de mensen niet graag", zegt Margot.

Door de aansluiting op voorhand te plaatsen -"een minimuminvestering" volgens Belgacom - kunnen klanten op termijn makkelijk overschakelen tussen de operatoren.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees