Celebs

'Like a surgeon': de vijf beste Madonna-parodieën

'Like a surgeon': de vijf beste Madonna-parodieën

Foto: Weird al Yankovic

Hoge bomen vangen veel wind. Wereldsterren als Madonna moeten dus gedogen dat hun nummers massaal onder handen worden genomen door zelfverklaarde komieken die er – in het beste geval – een grappige parodie op maken. Het internet barst van de komische namaakvideo’s waaruit soms respect, maar veelal spot met haar bizarre levensstijl blijkt. Uit het overaanbod pijnlijk amateuristische nabootsingen diepten wij de vijf beste parodieën op van Madonna’s greatest hits.

1. 'Weird Al' Yankovic - 'Like a surgeon'

Overbodig om deze meesterkomiek te introduceren. ‘Je weet dat je het gemaakt hebt als Weird Al je parodieert’, klinkt het in Hollywood. Sterren als Queen (‘Another one rides the bus’), Michael Jackson (‘Eat it’ en ‘Fat’) en Lady Gaga (‘Polka Face’ en ‘Perform this way’) passeerden immers al de revue.

Yankovic staat erop al zijn materiaal zelf te bedenken en te schrijven. Voor ‘Like a surgeon’ maakte hij echter een uitzondering, want dat was een idee van de grote Madonna zelf. Naar verluidt vroeg ze zich tijdens een gesprek met een vriend luidop af wanneer Weird Al haar hit ‘Like a virgin’ zou omvormen naar ‘Like a surgeon’. Die vriend kende de manager van Weird Al en zo ging de bal aan het rollen.

Weird Al inspireert zich voor zijn video’s meestal op de originele clips van zijn slachtoffers en dat is bij ‘Like a surgeon’ niet anders. Zijn pogingen om de gekende Madonna-dansmoves te imiteren zijn op zijn minst verdienstelijk.

2. Palna Ludnica - 'Vogue'

De Bulgaarse Palna Ludnica heeft een neus voor parodieerbare wereldhits. Abba, Boney M, Lady Gaga, en de Bee Gees werden vakkundig door de komiek bewerkt, en ook Madonna moest eraan geloven.

3. Julie Brown - 'Expose yourself'

‘If you wanna get some attention, dress your body just like mine. Dare to go bare, just wear your underwear, you’ll get a ride home everytime’, zingt comedienne Julie Brown. Daarmee hekelt ze onverbloemd de exhibitionistische neigingen van Madonna, die al te vaak schaars gekleed door het leven gaat.

Brown, a.k.a. Medusa, maakte met ‘Medusa: Dare to be truthful’ een geestige parodie op Madonna’s veelbesproken documentaire ‘Truth or dare’, ook bekend als ‘In bed with Madonna’.

4 Trasher - 'Give me all your luvin' Bangkok version'

Wie interesse heeft in het onuitputtelijke arsenaal aan Madonna-imitaties door trans- en homoseksuelen verwijzen we graag door naar YouTube. Deze Thaise versie van ‘Give me all your luvin’’ willen we u echter niet onthouden. Let ook op de cameo van een Lady Gaga-lookalike. Madonna leeft al enige tijd op gespannen voet met de zangeres wegens een bitsige strijd om de titel ‘Queen of Pop’.

5 MadTV - 'Me against the music'

Door de jaren heen werden Princess of Pop Britney Spears en Queen Madonna goede vriendinnen, met een occasionele tongkus tot gevolg. Uit de innige vriendschap ontstond ook de hit ‘Me against the music’, waarvan het Amerikaanse sketchprogramma Mad TV een komische remake maakte. Onderwerp van spot is de leeftijd van Madonna – met 53 lentes al niet meer van de jongste. Ook haar provocerende outfits en hitsige dansmoves worden op de korrel genomen, net als haar continue hang naar aandacht.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees