Vrouwelijke luitenant-kolonel op Gentse CD&V-lijst

GENT - De 51-jarige luitenant-kolonel Martine Dierckx vervoegt de Gentse CD&V-rangen op plaats 15 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De hoge militair uit Gentbrugge werd woensdagnamiddag voorgesteld door lijsttrekker Veli Yüksel.

Martine Dierckx is luitenant-kolonel bij de medische component van Defensie. Momenteel is ze coördinator voor de medische ondersteuning bij de operaties, in 1985 verzeilde ze in Gent door een opleiding in de Leopoldkazerne.

Tussen 1999 en 2000 diende ze in Kosovo en in 2010-2011 in Afghanistan, meer bepaald rond het opzetten van medische projecten voor burgerdoeleinden. Tussen 2007 en 2010 was ze adjunct attaché voor Defensie in Washington. Dierckx is moeder van drie twintigers.

"Het getuigt van heel wat doorzettingsvermogen, ambitie en creativiteit om zo’n graad te bekleden op 51 jaar", aldus lijsttrekker Yüksel. Hij wil haar expertise inzetten in dossiers van internationalisering en looft haar visie over diversiteit als positief gegeven. "Martine kan ons een ruimere blik op de wereld geven om van elke Gentenaar een wereldburger te maken."

Zelf vult Dierckx aan dat Gent een ruimere visie op internationalisering moet ontwikkelen. "Dat komt ook het bedrijfsleven en de economie ten goede en kan voor werkgelegenheid kan zorgen."

Daarnaast is het rechten- en plichtenverhaal in het integratiedebat belangrijk voor haar, net als betaalbaar wonen in de stad en meer aandacht voor de deelgemeenten. "Gentbrugge bijvoorbeeld betaalt de prijs voor het succes van het centrum." De Gentse CD&V wil moet nog acht namen van haar lijst bekendmaken.
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S