Mode

Emma Gelaude, styliste & personal shopper, helpt je van al je stijlproblemen af

SOS Styling. 'Hoe laat ik mijn kort bovenlichaam langer lijken?'

Eerst het goede nieuws: een kort bovenlichaam verdoezel je met de juiste styling makkelijker dan bijvoorbeeld korte benen. En met een een kort bovenlichaam lijken je benen visueel langer. Er zijn dus ergere dingen.

Het uiteindelijke doel is om de verhouding tussen het onder- en bovenlichaam aan te passen en in balans te brengen. Dit kan je doen door de aanzet van je benen te verbergen onder een wijde tuniek die je op de heupen samenhoudt met een riem. Let wel: draag de riem zeker laag genoeg, dus niet in de taille maar wel op de buik of heupen. Met een kort jasje over een langere tuniek krijg je evengoed het gewenste effect, ook wikkeljurkjes verbergen de aanzet van de benen en gaan, mits de centrering niet te hoog valt, het bovenlichaam automatisch optisch verlengen.

Het is belangrijk dat het aandachtspunt van je silhouet zo laag mogelijk ligt, dus niet hoger dan de buik of heupen. Mijd broeken met hoge tailles of een bootcut model met wijde pijpen. Ook de befaamde korte t-shirts of bloesjes/jurkjes met een hoge taille, zoals het peplum model, verlengen de benen en laten het bovenlichaam korter lijken.

Alles wat laag tailleert,  zoals een cargo model broek of een rok die los op de heupen wordt gedragen, is een perfecte optie. Ook bovenstukken die wijd vallen en pas centreren op de heupen of eronder zijn ideaal.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees