Voorzichtige 30ste editie met eigen weerman en meer overspanningen

Rock Herk trapt vrijdag jubileum af

Rock Herk trapt vrijdag jubileum af

Volgens de organisatie kan het festival uitverkocht geraken.

HERK-DE-STAD -

Rock Herk start vrijdag met de grootste voorzichtigheid. Het festival behoedt zich voor wisselvallig weer. Ze hebben een eigen weerman en voorzien 1.000 vierkante meter aan extra overspanningen om de festivalganger droog te houden.

Rock Herk viert zijn dertigste verjaardag. En het festival, gespreid over twee dagen, is voor het eerst in zijn bestaan niet meer gratis. Wie vandaag en morgen naar Park Olmenhof trekt, betaalt voor een combiticket 32 euro. Een dagticket kost 20 euro. Wie aan de kassa zijn inkom betaalt legt 40 euro (combi) of 28 euro per dag op tafel. Enkel voor de Herkenaren zelf blijft het festival gratis.

Ticketverkoop loopt vlot

Het zal nieuwsgierig lonken zijn, vanavond en morgen. Lokt Rock Herk dezelfde massa als de voorgaande jaren of toch niet. Het aantal toegangskaarten is sowieso beperkt tot 12.000 per dag. Volgens de organisatie is het goed mogelijk dat het festival uitverkocht zal zijn. ‘Met internationale topacts als Dinosaur Jr, Felix Da Housecat, The Raveonettes, Tocadisco, The Subs, Black Box Revelation en nog veel meer verwachten we veel’, luidt het bij de mensen van het festival. ‘Dat vertaalt zich naar een goed draaiende ticketverkoop. In het voorverkooppunt in Hasselt zijn de dagtickets voor zaterdag uitverkocht. Online kan je nog tickets krijgen en ook via andere voorverkooppunten.’

Het voorspelde wisselvallige weer houdt de mensen in West-Limburg bezig. Met de storm die vorig jaar abrupt een einde aan Pukkelpop maakte zijn ze extra voorzichtig.

De veiligheidsmaatregelen zijn sterk uitgebreid. De organisatie voorziet op het festivalterrein een weerdeskundige die permanent de weerkaarten interpreteert en opvolgt. Samen met politie en brandweer stelden ze een bijzonder nood- en interventieplan op.

Om zich te wapenen tegen de regen wil Rock Herk zoveel mogelijk droge plekken op het festivalterrein krijgen. Centraal op het terrein plaatsten ze een extra overspanning in de vorm van een grote sheltertent.

Ook de togen worden uitgerust met een extra rij tenten, zodat iedereen in de beste omstandigheden kan genieten van zijn pint bier. In totaal komt er 1.000 vierkante meter extra overspanning. Die komen ook aan beide podia. Dat doen ze al jaren en de overspanning wordt steeds groter.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio