Lubbeek in de ban van mysterieuze koeien

Lubbeek in de ban van mysterieuze koeien

De koeien hebben allemaal een naam. Dit is Bieke van Binkom. Foto: fg

Lubbeek -

In de deelgemeenten van Lubbeek zijn vijf levensgrote koeien opgedoken. Ze zijn uitgegroeid tot het gespreksonderwerp van de dag.

Aanvankelijk dacht iedereen dat de koeien in kunststof een onderdeel waren van de tentoonstelling Kunst op het hof maar dat blijkt niet het geval. Ze staan er ook niet om de Open dorpsdag aan te kondigen. Op straat en in de handelszaken wordt er druk gespeculeerd over wat die koeien daar dan wel staan te doen en hoe ze er kwamen.

Ze zijn met z’n vijven, de koeien van Lubbeek. Eentje in iedere woonkern. Ieder van die levensgrote zwart-witte schepsels staat te pronken op een groene sokkel en kijkt naar de voorbijgangers en het verkeer. De omwonenden die in de buurt wonen van de koeien weten ook niet meer. Alle koeien dragen een code die verwijst naar een Facebookpagina (facebook.com/koe.vanlubbeek, nvdr.). Geïnteresseerden kunnen inchecken bij de koeien via Foursquare, een sociaal media-kanaal dat gebruikt wordt om te laten weten waar je bent. Aandachtige bezoekers hebben ook al gemerkt dat iedere koe een naam kreeg. Zo staat Linda in Linden, Peggy in Pellenberg, Lucie in Lubbeek, Bieke in Binkom en Bertha in Sint-Bernard. Naar verluidt wordt binnenkort een tipje van de sluier gelicht.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio