Bouwwerf rond stadshal wordt tijdens Feesten volledig afgesloten

Werken tegen de klok

Werken tegen de klok

De Botermarkt en het begin van de Belfortstraat werden de jongste dagen ‘voetgangersklaar’ gemaakt. Foto: fvv

Gent -

De doorgang tussen het Belfort en de stadshal naar de Botermarkt moet veilig en toegankelijk zijn tijdens de Gentse Feesten. Dat zegt Martine De Regge (SP.A), schepen van Openbare werken. Gisteren was het er nog een slagveld, maar tegen vanavond moet dat veranderd zijn.

De aannemers Stadsbader en Besix zijn met man en macht bezig om de bouwplek in en rond de stadshal op te ruimen en veilig te maken. De weg tussen het Belfort en de stadshal moet tegen vanavond vrij en veilig toegankelijk zijn. Onder de stadshal lopen tijdens deze Gentse Feesten kan niet, op een klein hoekje na. Het zal wachten zijn tot volgend jaar voor de stadshal en het stadsparkje (de green) ervoor een rol kan spelen in de Gentse Feesten.

Even zag het er naar uit dat de Gentse Feestengangers niet langs het Belfort naar de Belfortstraat zouden kunnen. Gisteren lag er al een verharding. De voorbije dagen waren kasseileggers ijverig klinkers aan het leggen zodat de cafés aan de Botermarkt brede terrassen en tenten kunnen plaatsen. De tent van de dienst Feestelijkheden staat tussen de stadshal en het stadhuis.

Met de hete adem van de Gentse Feesten in hun nek hebben de aannemers een tandje bijgestoken. Brandweer en politie zullen vandaag nog een laatste controle doen, de bouwplek moet met hekken veilig worden afgesloten.

Aan de stadshal wordt tijdens de Gentse Feesten niet voortgewerkt. Onder de stadshal werken de aannemers voort aan de plek waar begin oktober het Belfort Stadscafé & Restaurant opent. Nadien zullen de exploitanten er aan de slag gaan en het geheel inrichten tot een café en restaurant.

‘Als alles normaal verloopt, zal de stadshal tegen 1 september klaar zijn’, zegt De Regge. De timing komt niet in gevaar. Dan is het openingsfeest gepland, Voor dat feest staat stadscomponiste An Pierlé in, met de hulp van onder meer Helmut Lotti, Isabelle A en The Bony King Of Nowhere.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio