Extra vertraging verwacht aan werken E40 in Kraainem

Kraainem/Leuven -

De voorbije dagen is de hinder op de E40 door de werkzaamheden aan het wegdek in Kraainem weer verminderd. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht echter extra vertragingen de komende weken en zal daarom enkele wijzigingen aan de verkeerssituatie doorvoeren ter hoogte van het knooppunt van de E40 met de Ring en op het viaduct.

‘De uitvoegstrook van de binnenring naar de E40 richting Brussel wordt verlengd opdat het verkeer daar vlotter kan uitvoegen’, meldt Anton de Coster van het AWV. ‘De aannemer zal daarbij gebruik maken van een deel van de pechstrook.’

Het Vlaams Verkeerscentrum stelde de laatste dagen vast dat de rijstrook voor het verkeer komende van de Ring niet altijd maximaal benut werd. Om de capaciteit beter te benutten, zal het verkeer vanuit Leuven nu rechts kunnen invoegen op de rechterrijstrook, die momenteel nog gereserveerd is voor verkeer dat van de Ring komt. Daartoe zal tussen de twee rijstroken richting Brussel, links naast de aslijn een onderbroken lijn worden aangebracht. Ook benadrukt het AWV dat efficiënt ritsen noodzakelijk is voor een vlotte verkeersdoorstroming.

Normaal gezien gaan de wijzigingen vandaag in. Maar omdat de markeringen enkel bij droog weer kunnen worden aangebracht, is het mogelijk dat het pas zaterdag of zondag gebeurt. Tijdens de hele duur van de werken blijft de snelheidsbeperking van 50 km per uur van kracht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio