Had relatie met oudere slachtoffer

Verdachte blijft in cel na moord

Het slachtoffer Godelieve Degryse. Foto: STEFAAN BEEL

Roeselare -

De 33-jarige Iranees die verdacht wordt van de moord op de 82-jarige Godelieve Degryse blijft voor nog minstens een maand aangehouden. Rasoul E., die illegaal in ons land verblijft, ontkent wel dat hij de vrouw heeft omgebracht.

Het lichaam van Godelieve Degryse (82) uit Rumbeke werd op 21 mei gevonden in de trappenhal van het appartement van de verdachte in het Hof van Henneken in Roeselare.

De verdenking berustte snel op Rasoul E, die illegaal in ons land verblijft. Hij had met de overleden Godelieve een liefdesrelatie ondanks het leeftijdsverschil van vijftig jaar. Ondanks protest en het beroep van zijn advocaten werd zijn aanhouding nu met minstens een maand verlengd.

‘Onze cliënt heeft de perceptie tegen, maar heeft helemaal niets met het overlijden te maken’, meent zijn advocaat Jan Lefere. ‘Hij bekent niet en de bewijzen tegen hem zijn allesbehalve overtuigend. Waarschijnlijk wordt hij binnenkort getest met een leugendetector.’

Volgens het gerecht kwam de dame om het leven door wurging en werd ze geslagen met een voorwerp. ‘Het enige wat zeker is, is dat ze van de trap viel. Een ongeluk op een tapijten vloer is dan snel gebeurd. Onze cliënt heeft vooral af te rekenen met kwalijke roddels. Hij ontkent ook dat hij enkel een relatie onderhield met de dame omwille van het geld.'

De buren van de verdachte hoorden op 21 mei rond 22.45 uur een schreeuw in de gang. Het was Rasoul E. zelf die daarna de hulpdiensten belde. De twee leerden elkaar kennen in 2005.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio