Woningen nemen plaats in van fuifzaal en tennisclub

Legendarische disco De Karre tegen de grond

Paul Vermeersch die de zaak nog uitbaatte. Foto: STEFAAN BEEL

Rumbeke -

De sloop van De Karre in de Rumbeeksesteenweg is begonnen. De Karre was van eind jaren zestig tot midden jaren negentig de place-to-be voor wie een feestje wou bouwen. De legendarische disco maakt nu plaats voor een verkaveling.

In 1968 ging De Karre open als tennisclub, meteen met vier terreinen en een café. Lang duurde het niet of het sportcomplex breidde uit tot een uitgaansplek zonder weerga in de regio. Van de jaren zeventig tot midden jaren negentig zat de discotheek met plaats voor 700 tot 800 mensen, elke zaterdag en zondag stampvol. Heel wat bezoekers leerden hier hun lief kennen of hun toekomstige echtgenoot.

Zelfs de huidige eigenaars, Benjamin Six en Rita Vanrobaeys van bouwfirma Six, ontmoetten elkaar aan De Karre. Maar hoe groot de geschiedenis ook is, de gebouwen gaan deze week definitief tegen de vlakte. In de plaats komt een verkaveling met private huizen en appartementsgebouwen. Toepasselijk zal de nieuwe wijk De Karre heten.

Einde van een tijdperk

‘Dit is het einde van een tijdperk’, zegt Paul Vermeersch, wiens vader ruim veertig jaar geleden De Karre startte en zelf de zaak enkele jaren uitbaatte. ‘We beleefden hier hele mooie tijden. Als kind hielpen we achter de bar en zagen we vooral dat de mensen zich hier goed amuseerden.’

De opmars van De Karre begon met een feestzaaltje en de komst van een wekelijkse dj: de Nederlander Johny Silver van piratenzender Veronica. ‘Elke zaterdag en zondag was het hier feest. En ze kwamen van ver om hier te feesten. De Rumbeeksesteenweg stond compleet vol geparkeerd richting Rumbeke én richting Roeselare.’

‘In de begindagen kwam de Roeselaarse jeugd hier 's nachts steak au poivre eten omdat er in Roeselare een sluitingstijd gold en in Rumbeke niet. Na middernacht stroomde Roeselare leeg en Rumbeke vol’, lacht Paul.

‘Op zondag organiseerde de KLJ steevast fuiven. Met succes: alle boerenzonen zochten hier hun lief.'

Carpaccio

Rond de eeuwwisseling veranderde De Karre in discotheek Carpaccio. ‘Maar de hoogdagen waren toen al voorbij. Met de opkomst van de housemuziek kregen discotheken als de onze het moeilijk. Wij wilden vooral ambiance voor onze bezoekers.’ De disco droeg nog even de naam ‘Don Pépé’, maar sloot negen jaar geleden definitief de deuren. De tennisclub vond intussen onderdak in de Wervikhovestraat.

‘Het doet vreemd aan om dit allemaal te zien verdwijnen, maar tijden veranderen nu eenmaal’, besluit Paul Vermeersch.

De Karre blijft evenwel bestaan in de nieuwste single van rappersgroep ’t Hof van Commerce. In ‘Stuntman’ bezingen Flip Kowlier en zijn maats hun wedervaren in de legendarische fuifzaal.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio