Mode

Zo blijft het hygiënisch op de festivalweide

Hygiëne in de handtas: handgel, zonnecrème, oordopjes en een minideo Foto: Hema, Kiehl's

Na enkele dagen festivalleven is de kans groot dat je vuil bent en onfris ruikt. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Wij stelden een lijstje op met hygiënische snufjes om onaangename geurtjes binnen de perken te houden.

Vuile voeten, vieze handen, bemodderde kleren zijn niet abnormaal op een festival. Het is wel prettig als je je af en toe kan opfrissen. Grote bussen shampoo en douchegel van je favoriete merk zijn uit den boze op en naast de weide. Je zou ze kunnen verliezen en ze zijn gewoon te onhandig om mee te nemen. Compacte en twee-in-één producten zijn een waardig alternatief.

Hygiëne in je handtas
In je handtas is anti-bacteriële handgel een absolute must. Hij is gemakkelijk als je bijvoorbeeld een snelle hap wil eten maar niet zo’n propere handen hebt. Op festivals kan de zomerzon soms venijnig schijnen. Bij mooi weer moet je dus smeren, smeren en smeren. Kiehl’s heeft zonnemelk met een hoge beschermingsfactor, speciaal voor het gezicht. De temperatuur kan wel eens oplopen in een festivaltent. Deodorant is je beste vriend om zweetgeurtjes te verdoezelen.

Hygiëne op de camping
Producten in pocketformaat zijn snel weggestoken in je festivaltas. De mini’s van Hema zijn daarvoor ideaal. Vochtige doekjes zijn altijd handig. Je kan ze gebruiken om de gemorste cola in je tent op te kuisen of gewoon om je gezicht te verfrissen. Naar een festival dat langer duurt dan twee dagen kan je voor alle zekerheid wegwerpscheermesjes meenemen. Behaarde benen zijn nog altijd niet in de mode. Na de scheerbeurt kan je je benen hydrateren met de biologische bodylotion van Weleda. Dan hebben we toch ook een beetje aan onze ecologische voetafdruk gedacht.

 

   styletoday

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees