Rolling Stones kondigen nieuwe optredens aan op 50ste verjaardag

Voor The Marquee Club, v.l.n.r.: Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts Foto: reuters

De Rolling Stones worden donderdag 50. Niet de leden zelf - die zijn al een pak ouder - wel de band zag een halve eeuw geleden het levenslicht met een optreden in The Marquee Club in Londen. En nog steeds lijkt de honger naar muziek niet gestild: gitarist Keith Richards heeft aangekondigd dat de band opnieuw gaat optreden. 'Wanneer kan ik echter nog niet zeggen.'

De afgelopen maanden waren al meerdere geruchten de wereld in gestuurd over een mogelijke jubileumtournee van Keith Richards, zanger Mick Jagger, drummer Charlie Watts en gitarist Ron Wood. 'We zijn samengekomen en het voelde goed aan', zegt Richards. 'Er zit nog leven in deze oude knarren - we zullen waardig sterven, elegantly wasted.'

The Rollin' Stones - toen nog zonder de letter 'g' in de groepsnaam en met een iets andere bezetting - traden op 12 juli 1962 voor het eerst op in de Londense Marquee Club in Londen. Die dag geldt dan ook als de oprichtingsdatum van de groep, die later wereldberoemd werd dankzij klassiekers als '(I Can't Get No) Satisfaction' en 'Paint It Black'.

De laatste wereldtournee van de Stones - 'A Bigger Bang' - eindigde in 2007 in Londen. De band had toen meer dan twee jaar lang gespeeld, voor in totaal meer dan 4,5 miljoen mensen uit 32 landen. De ticketverkoop leverde 558 miljoen dollar (454 miljoen euro) op. Volgens BBC ging het op dat moment om de meest wintstgevende tournee ooit. Een jaar later werd dat record wel al meteen gebroken door U2's 360 tour.

Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Rolling Stones opent donderdag in het Somerset House in Londen een fototentoonstelling van de band. Zanger Mick Jagger (68), drummer Charlie Watts (71) en gitaristen Keith Richards (68) en Ronnie Wood (65) poseerden woensdag voor The Marquee Club.

POLL. Wat is uw favoriete Rolling Stones-nummer?

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees