4 noodzakelijke weetjes over je productiviteit

4 noodzakelijke weetjes over je productiviteit

Foto: jobat.be

Niet iedereen is iedere dag even productief. Er zijn nu eenmaal van die dagen waarop je precies niets gedaan krijgt. Daarom: enkele tips en weetjes over hoe je die productiviteit toch nog kunt verhogen …

1. Het grote gevaar van uitstelgedrag

‘Procrastination’ of uitstelgedrag is gevaarlijk voor je productiviteit. Je stelt zaken uit tot je pas echt de druk van de deadline voelt en meestal is het dan al te laat. Maak daarom een lijstje met belangrijke zaken eerst en handel ze stap voor stap af. Spreek ook met jezelf een persoonlijke deadline af, die voor de échte deadline ligt.

2. Goede relatie met baas is belangrijk

Internationaal onderzoek van onderzoeksbureau Gallup wees uit dat de relatie met je baas een duidelijke invloed heeft op je dagelijkse productiviteit. Werknemers met een goede baas werken harder en blijven langer bij hun werkgever in dienst. 

3. Multitasken niet altijd positief

Multitaskers presteren slechts middelmatig in taken die ze tijdens het multitasken uitvoeren. Hun concentratie is lager dan niet-multitaskers en ze hebben het moeilijker om van de ene taak naar de andere over te schalen. Dat wijst een studie van de Stanford University uit. Beter is dus om opdrachten na elkaar af te handelen in plaats van steeds alles tegelijkertijd te willen doen.

4. Wees sportief

Volgens onderzoek van NationaleVacaturebank.nl is een sportende werknemer productiever. Van de ondervraagde werknemers voelt 58% zich fitter door te sporten en aldus productiever. Sporten is dus de boodschap!

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees