Negen doden bij lawine in Franse Alpen

Bij een lawine op de Mont Maudit, in het Franse Mont Blancmassief, zijn donderdagochtend minstens negen mensen om het leven gekomen. Zeker elf mensen raakten gewond.

Aan de klimexpeditie namen ongeveer 28 mensen uit verschillende landen deel. Een aantal klimmers wist op tijd beneden te raken, aldus de autoriteiten van de regio Haute-Savoie. Volgens de autoriteiten zijn twee Spanjaarden, een Duitser en een Zwitser omgekomen. Er waren lange tijd verschillende vermisten, maar die hebben zich intussen allen gemeld, zo berichten Franse nieuwszenders. Over de identiteit van de gewonden is er nog geen duidelijkheid. De Franse minister van binnenlandse zaken Manuel Valls is onderweg naar het gebied. 

De Mont Maudit ligt in de buurt van de Mont Blanc en is met zijn top van 4.345 meter de op drie hoogste berg van het Mont Blanc massief. In het gebied hebben zomerse buien de afgelopen dagen voor zware sneeuw gezorgd die gecombineerd met harde wind gevaarlijke omstandigheden creëren. De lawine ontstond naar verluidt toen een stuk ijs van veertig centimeter afbrak en de helling afgleed. Daardoor ontwikkelde zich een lawine van twee meter dik en vijftig meter lang.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees