NBA-ster Dirk Nowitzki krijgt Duitse ploegmaat bij de Mavericks

Dirk Nowitzki speelt volgend seizoen bij de Dallas Mavericks samen met zijn Duitse collega-international Chris Kaman. Volgens de Amerikaanse media tekende Kaman in Texas een contract van een jaar, goed voor 8 miljoen dollar.

De Duitse center speelde vorig seizoen voor de New Orleans Hornets en zat sinds 1 juli zonder team. Dallas haalde met Darren Collison en Dahntay Jones nog twee nieuwe namen, zij komen over van de Indiana Pacers. Center Ian Mahinmi maakt dan weer de omgekeerde beweging. Of de transfers zullen volstaan om het vertrek van de twee sterkhouders Jason Kidd (New York Knicks) en Jason Terry (Boston Celtics) op te vangen, zal nog moeten blijken.

De Brooklyn Nets stappen intussen uit de race om sterspeler Dwight Howard. De center van Orlando Magic heeft de clubs nog steeds voor het uitkiezen, maar volgens de Amerikaanse pers besliste Brooklyn om in plaats van de dure Howard het contract van center Brook Lopez te verlengen. De 24-jarige speler zou een verbintenis tot 2016 kunnen tekenen, goed voor 50 miljoen euro. 'Hij is dan ook één van de beste jonge centers in de NBA', aldus Nets-baas Billy King.

Corrigeer

Uitslagen & standen