RECENSIE. Vossenplein geniet van Manu Chao

RECENSIE. Vossenplein geniet van Manu Chao

Archieffoto Foto: © Pol De Wilde - VUM

BRUSSEL - Levende legende Manu Chao was woensdagavond te gast op het Vossenplein in Brussel. Hij speelde er een razendsnel uitverkocht optreden dat altijd bleef boeien en maar liefst vijf bisrondes telde.

 In het kader van het Brussels Summer Festival haalde de stad Brussel Manu Chao naar het Vossenplein. De Fransman met Spaanse roots bracht voor de gelegenheid zijn nieuwe groep, La Ventura, mee, maar speelde heel de avond de nummers die hem tot een levende legende maken.

Hij begon een twintigtal minuten te laat aan zijn optreden, maar dat kon de sfeer niet drukken. Terwijl het Vossenplein nog baadde in chaos door de enorme wachtrijen aan de kassa’s en drankstanden, begonnen de heren aan een optreden dat nooit echt leek te gaan stoppen.

Chao brengt een combinatie van reggae, ska, latin, flamenco, punk en zeemansliederen, een mix die geen enkel publiek onberoerd laat. Zo bleek ook woensdagavond in Brussel: van meet af aan bewoog heel de massa mee op het ritme van La Ventura.

Hits als Bongo Bong, Me Gustas Tu, Clandestino, Welcome to Tijuana en Desaparecido zetten de toon. Na een tweetal uur gingen de heren van het podium af. Toen ze terugkwamen, zei Chao: ‘Jullie zijn toch niet gehaast, Brussel?’ Waarop hij de eerste van wat vijf bisrondes zouden worden, inzette.

Je moest al erg goed rondkijken tijdens het optreden om iemand te vinden die niet enthousiast mee bewoog of zong. In de laatste bisronde zetten Chao en de zijnen Mala Vida in, waarop heel de mensenzee het voor een laatste keer op een enthousiast springen en dansen zette. Een geslaagd einde van een straf optreden.

Tijdloze klasse, die Manu Chao.

Donderdagavond speelt Manu Chao met La Ventura opnieuw ten dans op het Vossenplein in Brussel. Ook dat optreden is uitverkocht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees