Vakantie

Aanzienlijk meer vakanties geboekt in juni

Aanzienlijk meer vakanties geboekt in juni

Foto: AFP

In juni zijn bij de leden van Abto, de vereniging van Belgische touroperators, 9,1 procent meer vakanties geboekt dan in juni van vorig jaar. Het zijn vooral de vliegvakanties die veel populairder zijn (+17%). Autovakanties stegen met slechts 0,1 procent. 'Onder andere de economische onzekerheid heeft ertoe geleid dat mensen langer gewacht hebben om te boeken', aldus Claude Perignon van Abto.

'Er zijn nog altijd veel mensen die boeken als de brochures uitkomen en zo profiteren van de vroegboekacties', zegt Perignon. 'Almaar meer zien we ook mensen die kort voor de afreisdatum boeken en profiteren van andere kortingen. Niet alleen de lastminute-aanbiedingen, maar ook de normale brochureformules kennen sinds enkele weken veel succes. Het is daarom logisch dat in de periode ertussen minder wordt geboekt. In februari waren in totaal 8,1 procent minder reizen geboekt dan een jaar eerder, eind juni was er een stijging van 3,6 procent.'

Ook het slechte weer heeft er volgens Perignon toe bijgedragen dat mensen alsnog boeken. De meeste reizen gaan dus naar de zon. Frankrijk blijft de populairste bestemming, maar doet het minder goed dan in 2011. Ook Spanje, op plaats twee, en Griekenland, op plaats vier, krijgen minder Belgen over de vloer. Voor Turkije, op de derde plaats, blijft het aantal boekingen stabiel. Tunesië staat op de vijfde plaats en doet het flink beter dan in 2011.

De leden van Abto organiseren goed 85 procent van alle in België georganiseerde vakanties.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees